Jezeřany - Maršovice ...obec na Jižní Moravě
Informace pro občany a návštěvníky
Zlatý erb 2011
Zlatý erb 2010
Zlatý erb 2009
Radek Sles, 28.06.2011
Aktualizováno: 29.06.2011

Mezinárodní fotbalový turnaj 25.6.2011

Mezinárodní fotbalový turnaj TJ Jezeřany-Maršovice, 25.06.2011    

   Tradiční družba mezi naší tělovýchovnou jednotou a přáteli ze Slovanu Giraltovce byla v letošním roce naplněna konáním mezinárodního fotbalového turnaje, který se uskutečnil na hřišti TJ Jezeřany-Maršovice, v sobotu 25.06.2011. Turnaj měl velmi dobré obsazení, když mužstvo naší TJ (účastníka okresního přeboru Znojmo) a mužstvo Slovanu Giraltovce (účastník 3. ligy SR) doplnila další dvě kvalitní mužstva  Sokol Pohořelice (účastník okresního přeboru Břeclav) a Sokol Verměřovice (účastník 1.B třídy Pardubického kraje). 
       Je třeba na úvod uvést, že se Slovanem Giraltovce nás spojuje jméno našeho dlouholetého kamaráda a spoluhráče, kapitána mužstva Jaroslava Mitaľa, který k nám přivezl až z východního Slovenska kamarády fotbalisty, kteří již mají většinou svoji aktivní kariéru za sebou, přesto předváděli pěkný technický fotbal, ale podepsal se na jejich výkonu nejen věk, ale i dlouhá únavná cesta a rovněž snaha ostatních mužstev (věkem o generaci mladších) se na svého soupeře vytáhnout.    
  Tým Sokola Verměřovice (okres Ústí nad Orlicí) se k nám na turnaj dostal z toho důvodu, že u nás prodělal základní vojenskou službu a hlavně hrál za naše tehdejší mužstvo Zdeněk Růžička.       
Vlastní turnaj byl zahájen nástupem mužstev a hymnami České a Slovenské republiky. V prvním zápase porazili domácí TJ Jezeřany-Maršovice – Slovan Giraltovce 5:0 (1:0), když góly vstřelil 3x Rostislav Kroupa (kondiční trenér našeho mužstva) a po jednom Jan Machala a  Vít Ostrovský. Nutno podotknout, že vynikající výkon, přes obdržené branky podal brankář hostů, který naše hráče vychytal a zachránil několik gólů. Ke konci zápasu se zranil a do dalšího zápasu již nenastoupil. Ve druhém zápase porazil celek  Sokola Pohořelice celek Sokola Verměřovice 4:1 (1:1), když i v tomto zápase se projevila únava celku Verměřovic, který ještě v prvním poločase hrál s celkem Pohořelic vyrovnanou partii, ale ve druhém poločase mu již nestačily síly.     
  V zápase o třetí místo potom obě mužstva hrála nahoru a dolů, posléze mužstvo Giraltovec hrálo vabank, doplatilo na to a prohrálo se Sokolem Verměřovice 3:14 (0:6), když za Slovan Giraltovce se blýskl Pavol Mašlej, který vstřelil všechny branky svého týmu, za Sokol Verměřovice zejména hráč Michal Kmeť(5 gólů) a Jiří Formánek (3 góly).Ve finále pak po vyrovnaném zápase vyhrál Sokol Pohořelice 1:0 nad domácím mužstvem, když jediný gól utkání vstřelil z penalty, hráč Radim Procházka.       
       Všechny zápasy s přehledem odřídili rozhodčí Jan Vařacha, Martin Šalamon a Petr Valenta.     
   Na závěr turnaje byly předány poháry a diplomy pro všechna  mužstva, a také pro nejlepšího  střelce turnaje  Michala Kmetě ze Sokola Verměřovice, který vstřelil 5 branek a nejlepšího gólmana, jímž se stal  brankař Slovanu Giraltovce Peter Štefanik.    
    K úspěšnému zakončení turnaje přispěla taneční zábava se skupinou Vlakvous z Moravského Krumlova. Poděkování patří všem mužstvům a jejich vedoucím, rozhodčím, divákům a návštěvníkům a všem členům TJ, kteří se podíleli na organizaci a zdárném průběhu turnaje.                                                                                                  výkonný výbor TJ

Aktualizováno 29.06.2011
 

Czechpoint

Krizport
 
© Copyright 2008-2022 Klape, s.r.o.  |  správa stránek: Obec Jezeřany-Maršovice | Prohlášení o přístupnosti